Prisvärda sminkborstar

Riktigt bra borstar, till riktigt bra priser! De här borstarna kan du köpa på coastalscents
Jag älskar speciellt Italian Badger borstarna. Jag har köpt dem en och en, men de finns även att köpa några av borstarna som ett set
De här borstarna har jag köpt från coastalscents (från vänster på bilden ovan):
Italian Badger Blush Brush

Riktigt bra borste att applicera rouge och solpuder med! Påminner om Chisel Powder Brush från Jane Iredale (och den kostar ca 400 kr!).  
Pris: 8.99 dollar
Italian Badger Angle Blush

Grym att använda som Contour-borste. Använd ett mörkare puder än din foundation och lägg under dina kindben. Skugga! 
Pris: 6.99 dollar

Italian Badger Chisel Fluff Brush

Kan användas till att lägga ögonskugga och till att skugga! Kan också användas till att lägga highlighter under ögonbrynet. Riktigt bra borste. 
Pris: 3.49 dollar
Italian Badger Blender

Min absolut mest använda borste. Den är grym till att skugga med och lägga highlighter under ögonbrynet. Jag ÄLSKAR den här. Alla borde ha den i sin sminkväska.
Pris: 2.95 dollar
Italian Badger Round Crease Brush

Använd denna i globen eller under nedre fransraden. Även detta en grym borste!
Pris: 2.89 dollar
Chisel Fluff/Pointed Crease Duet
Chisel Fluff är bra till att lägga ögonskugga men Pointed Crease är inte bra att använda i globen (crease) som den säger att den ska vara till för. Använd den istället till att lägga skugga under nedre fransraden.
Pris: 3.95 dollar

Jag var väldigt skeptisk till borstarna innan pga priset. Men de är riktigt prisvärda! Speciellt Italian Badger serien!
Bisous, Lisa

ELF Studio Eye Transformer

Förvandlar dina ögonskuggor till nya färger. Används ensam, under, över eller tillsammans med ditt andra smink. En grymt bra produkt som gör att man kan variera sin make-up mycket. 
För en enkel roligare vardagslook: Måla en svart eyeliner längs fransraden och måla sedan över med någon av skuggorna från Eye Transformer. 

Festtips: Måla på en blå ögonskugga på hela ögonlocket och svep sedan över med den gröna eller lila skuggan från Eye Transformer vid inre delen av ögonlocket. 
Linje 1: Coastal Scents Gel Liner - Stellar
Linje 2-4: Eye Transformer med Stellar som bas

EyeTransformer kostar endast 42.70 kr! Den köper du här.

Dagens

Ansikte: 
- TiKEi Concealer - Mint
- TiKEi Foundation - W2
- TiKEi Finishing Veil - Glow
- Guerlain Terracotta - N°20
- TiKEi Rouge - Sunrise

Ögon:
- MAC Paint Pot - Rubanesque
- TiKEi Ögonskugga - Vintage
- TiKEi Ögonskugga - Java
- 88 Metal Mania Palette - [7,4], [8,1]
- MAC Eyeshadow - Shroom
- MUS Eyepencil - Vanilla
- Coastal Scents Gel Liner - Indigo Blue
- Clinique High Impact Mascara
- ELF Studio Eyebrow Treat & Tame

Läppar:
- The Body Shop Lip Butter - Brazil Nut


Laga krossat smink

Har du en lös ögonskugga som du skulle vilja ha som pressad? Eller ett rouge som gått sönder och du nu måste förvara i plastpåse för att få det med dig någonstans?
Räddaren i nöden: Isopropylakohol (finns att köpa på akoteket för 56 kr, jag var dock tvungen att beställa flaskan för de hade inte den produkten inne).


Det du behöver göra är:
- Krossa pudret till så finmalt det går (i exempelvis en äggkopp)
- Häll i några doppar isopropylalkohol och rör runt med en tandpetare.
- Lägg "smeten" där du vill ha ditt puder. (har du en lös ögonskugga du inte hade förpackning till innan finns dessa att köpa på exempelvis coastalscents.)
- Låt torka, och sedan pressa (med hjälp av hushållspapper och enkrona exemepelvis) ifall du vill ha den snyggare.

En mer detaljerad guide finns här. Det var där jag lärde mig hur man gör. Men vänta verkligen innan du pressar den. Jag missade den biten och hade guldpuder över hela skrivbordet!
Lycka till!

Sparkling Red

Ett sött rosa-rött nagellack. 
Nagellacket kommer från Claudia. Jag minns faktiskt inte vad det kostar. Jag köpte det på Freeport, och då var det erbjudande. 3 för 45 eller något annat grymt bra pris.

Dagen efter-smink

Jag var ju iväg med Emma och såg SATC 2 igår. Hade hört att den inte skulle vara något speciellt, och det var den inte heller. Tycker knappt att det var någon handling, utan bara glamour, glamour hela tiden. Sen var vi ute en sväng, och kvällen slutade hemma hos Anni. Var så trött idag att jag gick upp och skar mig två gurkskivor, gick och la mig igen och sov en stund med dem på ögonen. Därför blir det en enkel, ljus sminkning idag. 
Jag använder oftast rätt mycket produkter, det kan speciellt se ut så här. Därför säger jag såhär innan du tittar på listan. Det du behöver för att göra denna look så enkelt som möjligt är:
- Foundation
- Solpuder
- Ljus ögonskugga
- Vit eyeliner
- Något att markera brynen med
- Något att fräscha upp läpparna med
Ansikte:
- ID Foundation - Fairly Light
- ID Concealer - Bisque
- ELF Studio Warm Bronzer
- TiKEi Rouge - Sunrise

Ögon:
- Jane Iredale Circle\Delete 1
- 88 Metal Mania Palette - [1,1], [1,2], [3,3], [5,4]
- MUS Eyepencil - Vanilla
- MUS Microshadow - Kakaw

Läppar:
- MAC Lipstick - Ravishing

Titta vad fint bandet på klänningen matchar med läppstiftet!

Fuktspray

Fuktspray kan användas till flera saker:
- Du kan spraya det efter du har sminkat dig för att få sminket att fästa bättre. Om du bär mineralsmink hjälper fuktsprayen sminket från att undvika att bli pudrigt. 
- Spraya din ögonskuggsborste innan du tagit på skugga och du får en färg som blir mer intensiv och sitter bättre.
- Fräscha upp ditt ansikte under dagen med lite fuktspray.
Min fuktspray kommer från Jane Iredale och heter Pommist. Den är väldigt bra tycker jag, speciellt för att få sminket att sitta hela dagen. 
Pommist kan du köpa på donnabeauty.se och kostar där 189 kr.

Köpt: Långklänning

Måste säga att jag är väldigt nöjd med detta köpet. De banden som jag satt runt halsen ska egentligen knytas bak vid ryggen. Men jag köpte två korallfärgade band och flätade ihop med de svarta banden och så blev det såhär istället!
Klänningen kostade 499 kr på Victoria of Sweden (ligger på Kungsgatan). Banden kostade 9 kr/m. Jag köpte 3 m. 

Raspberry

Idag är det tentadags igen, och ikväll ska jag gå på SATC 2 med Emma! Tänkte kanske gå ut efter det, därför har jag inte sminkat mig så mycket nu, för jag vill hellre parta till det ikväll. 
Provade TiKEis foundation idag. Den var superbra tyckte jag! Gav riktigt bra täckning, men det ser ändå naturligt ut. Anser nog bara att jag valde en för gul ton, så det får bli en annan färgskala nästa gång helt enkelt!
Ansikte: 
- TiKEi Concealer - Mint
- TiKEi Foundation - W2
- TiKEi Finishing Veil - Glow
- ELF Studio Warm Bronzer
- TiKEi Rouge - Sunrise

Ögon:
- MAC Paint Pot - Coral crepe
- MAC Eyeshadow - Shroom
- ELF Cream Liner - Coffee
- Lancôme Virtuôse Mascara

Läppar:
- Jane Iredale PureGloss - Raspberry


Jag har riktigt bäriga läppar idag, men när man laddar upp bilderna få blir de alldeles färgbleka. Tråkigt, men så får det vara tills jag lär mig hur man gör bättre!

Paket från TiKEi

Beställde hem lite goa grejer från TiKEi i onsdags och fick hem det redan igår! Alltså på 1 dag, otrolig imponerad. TiKEi är ett mineralsminkmärke som jag precis upptäckt. Läste lite om märket innan jag beställde och det har bara fått bra recensioner! Så det ska bli riktigt spännande att se vad jag tycker efter att ha använt produkterna ett tag.  
Det som är så otroligt bra med denna sidan är att du kan beställa prover för endast 10 kr! Det kan ju vara svårt att veta första gången vilken färg på foundation du ska ha et.c. Här har du lösningen!
Detta beställde jag:

 
Använd en concealerborste och lägg på röda områden (ex. finnar) innan du lägger din foundation. Det kan se lite ljusare ut på de områden där du lagt concealern men det kommer bli jättesnyggt efter att du lagt din foundation.
Jag tycker att den här produkten är grym! Jag har mycket problem med rodnader, och denna var grymt bra mot detta!
89 kr/3 g
Foundation Warm 2


Har inte provat denna produkt än, men de recensioner som jag läst har gett tummen upp för denna produkt. Ska testa den imorgon och ger recension på den då jag använt den någon vecka. 
79 kr/3 g, 129 kr/9 g


De flesta recensioner jag läst på denna produkten har sagt att den är väldigt fin att använda som highlighter. Det är den också! Men jag tycker att eftersom den inte är så glittrig utan ger mer ett naturligt skimmer kan du ha den här i hela ansiktet om du lägger sparsamt, och ta lite mer på de ställen du vill highlighta. Denna finns även som matt. 
129 kr/8 g, 79 kr/3 g


Otroligt pigmenterat rouge. Behövs så lite att det knappt syns att man har något på borsten. Ger en väldigt fin färg och sitter på bra hela dagen!
89 kr/3 g
Ögonskuggor
Från vänster: Mocca, Vintage, Java, Silence

   
Även dessa otroligt pigmentrika. Därför rekommenderar jag att beställa prover av dessa för endast 10 kr styck. Även provet räcker väldigt länge eftersom man inte använder så mycket ögonskugga. Då kan du beställa 6 stycken till priset av en ögonskugga och få så mycket mer variation på din make!
Man kan antingen lägga dem som dem är eller spraya borsten med fuktspray först eller blöta ner den lite med visine ögondroppar. Lägger man dem utan någon fukt fäller de mer och du kommer då behöva pudra under ögonlocken innan för att kunna svepa bort all överbliven skugga efteråt. Om du däremot blöter borsten kommer de fästa bättre på locket och sitta kvar bättre. 
Jag föredrar däremot att ha en bra bas så sitter de kvar längre. Jag tycker att det blir mycket svårare att måla skuggorna, speciellt skugga, om man har en redan blöt borste. MEN! Ska du måla med en snygg färg, som du verkligen vill ska synas då ska du absolut blöta borsten. Detta gäller alla ögonskuggor.
Tina som säljer TiKEi var så gullig och skickade med två gratisprov till mig: Java och Silence.
59 kr/2 g

Använde mycket av produkterna i Dagens sminkning, så där kan ni se dem på!
Från vänster: (med fuktad borste) Java, Mocca, Vintage, Silence. (med torr borste) Silence, Vintage, Java, Mocca
Från vänster: Foundation W2, Finishing Veil Glow, Rouge Sunrise
Denna bilden togs med bilxt, Veil Glow är absolut inte så glittrig i verkligheten som den ser ut på denna bilden!

Dagens

Provade mina nya produkter jag fick hem från TiKEi igår. Otroligt imponerad! Kommer absolut beställa grejer därifrån igen. Snart..
Ansikte:
- TiKEi Concealer - Mint
- Jane Iredale Amazing Base - Warm Silk
- TiKEi Finishing Veil - Glow
- ELF Studio Warm Bronzer
- TiKEi Rouge - Sunrise

Ögon:
- MAC Paint Pot - Rubanesque
- TiKEi Ögonskugga - Vintage
- TiKEi Ögonskugga - Mocca
- TiKEi Ögonskugga - Silence
- MAC Eyeshadow - Shroom
- TiKEi Finishing Veil - Glow
- ELF Cream Liner - Coffee
- Lancôme Virtuôse Mascara
- MUS Eyepencil - Vanilla
- MUS Microshadow - Kakaw

Läppar:
- MAC Slimshine Lipstick - FunshinePrime time

Problem med make-up som inte sitter så länge? Problem med oljig hy? En primer innan du lägger din make-up hjälper mot detta.
Eftersom jag använder mineralsmink som bas använder jag även en primer till detta. Min primer kommer från ID Bare Minerals och heter Prime Time. Jag tycker att den är väldigt bra för att få sminket att sitta på plats, men har märkt att om jag använder den ofta under en längre tid blir min hud sämre. Inte mycket, men såpas att jag inte vill använda den varje dag. Om din hud kommer bli sämre kan jag inte svara på, jag har väldigt känslig hud.  
Prime Time köper du billigt på feelunique.com

Less is more

Min favoritparfym just nu, från 3 månader tillbaka är "Less is more" från Make Up Store. Svårt att tro att MUS har parfymgodingar, men så är det! Jag kan beskriva doften med ett ord: ananas. En gång när jag träffade Emma och hade på mig parfymen sa hon "Fyfan vad du luktar gott!". Det tycker jag definitivt är ett bra betyg!
När man köper denna parfymen får man dessutom med en fin förpackning där man t.ex kan förvara sina örhängen. Jag kan tyvärr inte priser på denna, för jag fick den i födelsedagspresent.

Balsminkning

Idag fick jag alltså äran att styla Anni inför Hvitfeldtskas bal! Hon blev otroligt vacker tycker jag.
Ansikte: 
- ID Prime Time
- Jane Iredale Amazing Base - Amber
- Jane Iredale PureMatte
- Jane Iredale Moonglow
- HM Face & Body Bronzer
- ELF Studio Warm Bronzer

Ögon:
- MAC Paint Pot - Rubanesque
- 88 Ultra Shimmer Palette - [5,1], [7,1], [7,10], [7,11]
- MAC Eyeshadow Shroom
- Jane Iredale Liquid Eyeliner - Black
- MUS Eyepencil - Vanilla
- Lancôme Virtuôse MascaraDetta underbara blomsterarmband gav David,
Annis baldejt, till henne.Balsminkning

Innan jag skulle sminka Anni till balen idag gjorde jag en testsminkning för att ge henne inspiration till hur hon ville se ut. Hon tyckte om det, så jag gjorde ungefär samma ögonmake på henne fast mer!
Ansikte:
- Jane Iredale PurePressed - Warm Silk
- Jane Iredale Circle\Delete 1
- ELF Studio Warm Bronzer
- Nars Blush - Orgasm

Ögon:
- MAC Paintpot - Rubanesque
- 88 Ultra Shimmer Palette - [5,1], [7,1], [7,10], [7,11]
- MAC Eyeshadow - Shroom
- ELF Studio Cream Liner - Coffee
- MUS Eyepencil - Vanilla
- Lancôme Virtuôse Mascara

Läppar:
- Lancôme Juicy Tubes - Swing PinkAnnis student

Man blir så lycklig av att se någon som står en nära så lycklig. Du har kämpat bra Anni, och därför var du värd en grym dag. Det fick du också!

Dagens

Nu ska jag strax iväg och se när Anni springer ut. Vilken frihet. Jag kommer ihåg min student som om det var igår. Det var tider det!
Ansikte:
- ID Prime Time
- Jane Iredale PurePressed - Warm Silk
- Jane Iredale Cirle\Delete 1
- ELF Studio Warm Bronzer
- MAC Blush Ombre - Ripe Peach

Ögon:
- MAC Paint Pot - Coral Crepe
- MAC Eyeshadow - Honey Lust
- ELF Studio Eye Transformer (den guldiga)
- 88 Metal Mania Palette - [5,3], [6,6]
- 88 Ultra Shimmer Palette - [7,10], [8,11]
- MAC Eyeshadow - Shroom
- MUS Eyepencil - Vanilla
- ELF Cream Eyeliner - Coffee
- MUS Microshadow - kakaw
- L'Oreal Telescopic Mascara

Läppar:
- MAC Lipstick - Creme d'NudeGrattis!

Idag tar Anni och Hanna studenten! På olika skolor däremot, så det blir lite slit och släp för mig, men det är dem mer än värda! 
Hoppas ni får en underbar dag mina älskade tjejer!

Ny start, nya påslakan

Vi ska flytta till en större lägenhet om drygt en månad. Känner mig inte nöjd med inredningen i mitt nuvarande rum så i nästa ska det bli ändring på det. Hittade de här underbara påslakanen på cellbes till väldigt bra pris. De tänkte jag klicka hem nu!

Köpt: ghd stylingjärn

Woho, det blev den lila! Lockade Annis hår med den igår och den var så himla bra! Kan varmt rekommendera denna till er som funderat på att köpa en. Just nu finns de i 5 olika snygga högblanka färger och då får man även till ett fodral som tål värme och ett till större hårt fodral som också de är otroligt snygga.
Stylingjärnet kostar 1995 kronor och jag köpte mitt hos frisörsalongen Endorfin

Juicy Tubes firar 10 år!

Lancômes välkända läppglans Juicy Tubes är nog ett av de mest sålda. Denna våren har Yayoi Kusama gjort ett samarbete med Lancôme och tillverkat dessa ursnygga Juicy Tubes förpackningarna. Kollektionen heter "Natural Origin" och som namnet säger innehåller dessa bara naturliga ingredienser.
Jag köpte ett förra måndagen då de lanserades på kicks. Observera ett! Det var svårt att motstå att köpa fler, förpackningarna är så himla fina att man vill ha allihop! Men läppglansen är inte så pigmenterade så det hade nog varit lite onödigt faktiskt. 

Läppglanset Swing Pink ligger nu i min väska och har använts konstans sen jag köpte det. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i Juicy Tubes innan för att jag tyckt att det varit för "kladdigt". Det var iofs många år sen jag testade ett sist, men iaf så får jag inte alls den känslan av årets Limited Edition-upplaga! Eftersom detta innehåller sheabutter och honung fungerar det lite som ett läppbalsam också. Mina läppar har inte varit det minsta torra den här vecka iallafall, och inte det minsta matta heller för den delen!
Ett läppglans från den här kollektionen kostar 165 kronor,
och du kan alltså köpa dem på kicks. 

Tentaglitter

Idag har jag tenta i Sannolikhet, statistik och risk, vilket betyder mer glitter än en vanlig vardag. Jag tror faktiskt att det ger en tur till tentan ifall man känner sig fräschare än vanligt. 
Ansikte:
- Jane Iredale Purepressed - Warm Silk
- Jane Iredale Amazing Base - Amber
- ELF Studio Warm Bronzer
- Nars Blush - Orgasm
- Jane Iredale Moonglow

Ögon:
- Jane Iredale Eye Gloss - Peach Silk
- Coastal Scents Gel Liner - Indigo Blue
- Sprakle & Fade - Dazzle Dust
- Jane Iredale Eye Highlighter - Highlighter
- MUS Eyepencil - Vanilla
- Lancôme Virtuôse Mascara
- ELF Studio Eyebrow Treat & Tame - Dark

Läppar:
- MAC Lipstick - Pervette
- Lancôme Juicy Tubes - Swing PinkBalsminkning

På torsdag ska underbara Anni på sin andra bal för i år: Hvitfeldtskas studentbal. Denna gången har jag fått äran att styla henne! Det ska bli så kul! Så hon var hemma hos mig idag så testade vi lite: därmed de olika färgerna på ögonen.

Ansikte:
- Jane Iredale Amazing Base - Amber
- ELF Studio Warm Bronzer

Vänster öga:
- MAC Paint Pot - Fresco Rose
- ID Eyeshadow - Shantung
- 88 Metal Mania Palette - [1,1], [4,7], [8,1]
- 88 Ultra Shimmer Palette - [7,1]
- ELF Studio Cream Liner - Coffee
- MUS Eyepencil - Vanilla
- L'Oreal Telescopic Mascara

Höger öga:
- MAC Paint Pot - Coral Crepe
- MAC Eyeshadow - Honey Lust
- 88 Metal Mania Palette - [5,3], [6,6]
- 88 Ultra Shimmer Palette - [7,10], [7,11]
- MAC Eyeshadow - Shroom
- Jane Iredale Liquid Eyeliner - Black
- MUS Eyepencil - Vanilla
- L'Oreal Telescopic Mascara

Håret är vi lite osäkra på, men här sprayade jag först i lite Styling Powder från Björn Axén för att ge håret lite mer stadga och därmed mindre lättglidande. Sen lockade jag håret med ett stylingjärn från ghd. Jag gjorde en halvinbakad fläta på båda sidorna av benan som jag sedan nålade fast i varandra så att flätorna blev som ett "band" runt huvudet.Självförsvarsspray

Min mamma pratade alltid om att man ska akta sig för farliga gubbar när jag var liten. Detta har gjort mig till en väldigt mörkrädd person. I julklapp fick jag en självförsvarsspray från min underbara boyfriend. 
Jag tycker att alla tjejer, killar också kanske, borde ha en sån här i sin handväska. Speciellt nu i studenttider. Det finns lite olika sprayer att välja på, min ska förblinda + färga + paralysera. Jag hade för mig att det var kräkmedel i den också, men jag hittar inte att det står det någonstans så det får vara osagt. 
Mikael gav mig också ett överfallslarm, men det befinner sig hemma hos Anni just nu för jag tyckte att hon skulle känna sig säker också.
Dessa saker kan du beställa på www.bodyguard.nu

Grönt är skönt

Den här sminkningen demonstrerade jag i skolan en gång då vi hade 2-minuterstal i "Presentationsteknik". Men då använde jag rosa ögonskuggor. Detta går alltså att göra lika snyggt med grönt. Detta är en av mina favoritsminkningar faktiskt, blir alltid bra!
För att få färgerna att synas bättre använde jag Coastal Scents Gel Liner i färgen Feline som bas.

Ansikte:
- Jane Iredale Amazing Base - Warm Silk
- Jane Iredale Amazing Base - Amber
- ELF Studio Warm Bronzer
- Nars Blush - Orgasm

Ögon:
- Coastal Scents Gel Liner - Feline
- 88 Shimmer Palette - [6,3], [7,1], [7,4], |7,10]
- ELF Studio Eye Transformer (den guldiga)
- MAC Eyeshadow - Shroom
- ELF Studio Cream Eyeliner - Coffee
- L'Oreal Telescopic Mascara
- ELF Studio Eyebrow Treat & Tame - Dark

Läppar:
- MUS Gloss Lips - VideSpice Girls

Snart flyttar vi till vår nya lägenhet! Om drygt en månad sitter jag i mitt nya rum. Det betyder att rensning av massor gäller. Igår rensade vi vinden en del, och där hittade jag bland annat mina Spice Girls foto-album. Tänk att man la pengar på sån skit egentligen! Men härligt ändå.  


Vego: Chili sin Carne

Har kommit in i en vegetarisk period. Lär bli annorlunda när min boyfriend kommer hem om 9 dagar kan jag tro. Men än så länge: heja non-kött!

4 portioner 
- 800 g kokta valfria bönor
- 1 gul lök
- 3 viktlöksklyftor
- 2 paprikor, valfri färg
- Olja
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk sambal oelek
- några skvättar rödvinsvinäger
- salt och peppar

Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar. Fräs lök och parika i olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, vatten buljongtärning och kryddor (inkl vinägern). Låt allt koka ca 10 minuter. Lägg i bönorna och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och/eller nachochips. 
Receptet fick jag från Stadiums medlemstidning, men med lite ändringar. Smalik vegomåltid!

Lip Butter

Body butter är en storfavorit hos torrisar, speciellt det som kommer från The Body Shop. Har du någon gång provat lip butter? Det är helt underbart! Jag köpte en Brazil Nut Lip Butter då The Body Shop hade erbjudandet "Köp 3 reaprodukter till priset av 2" och det ångrar jag verkligen inte. Man blir så mjuk av det att det känns som man har glass på läpparna!  
Nästan slut.. Vilket jag iofs gillar, för då får jag lov att köpa en ny snart!

Nästa gång jag ska inhandla ett ska jag köpa en Mango Lip Butter. Har varit och luktat på den flera gånger i affären och den luktar gudomligt. Vilken doft gillar du bäst av The Body Shop's serier?

BH-kväll

För 3 år sen började jag gå hos min hudterapeut Annika Sylvén som har sin salong i Salong Silverkällan. En jätteduktig, go tjej! Nu har jag inte varit där på ett tag för att man inte har råd för alla lyxbehandlingar som student, men använder fortfarande de produkter hon rekommenderat mig. 
Annika jobbar med hudvårdsmärkena Dermalogica och Peter Thomas Roth och med Jane Iredale som sminkmärke. Ungefär en gång i halvåret har hon sminkdagar, hudvårdsdagar eller liknande som är väldigt roliga att gå på tycker jag. 

Den här gången är det BH-kväll! Hur kul låter inte det? Samtidigt har hon iaf 15% rabatt på JI, Dermalogica och PTR. Hennes salong ligger nära Mariatorget i Majorna. Samma dag är det också 20% rabatt på nagelbehandlingar i salongen.
Adressen till underklädeshemsidan finns här

Gå dit! Om det inte är bh-kvällen som lockar dig kanske du varit sugen på att prova dermalogica. Annika rådger dig om vad som passar just din hudtyp!

Purple rose

Trängde bort att jag faktiskt behövde plugga så jag lekte lite innan jag skulle på body balance istället.

Ansikte:
- Jane Iredale Amazing Base - Warm Silk
- Jane Iredale Amazing Base - Amber
- ELF Studio Warm Bronzer
- Nars Blush - Orgasm

Ögon:
- MAC Paint Pot - Fresco Rose
- MAC 6 Eyeshadow - Infatuating Rose
- Coastal Scents Gelliner - Stellar
- L'Oreal Telescopic Mascara
- ELF Studio Eyebrow Treat & Tame - Dark

Läppar:
- MAC Lipstick - SnobHundtrimning

Vi åkte till Huveröds förut idag för att köpa hundmat och annat som Malte behövde. Bland annat kände jag att det var dags att köpa en pälstrimmer. Speciellt nu när det blivit så varmt! Brukar alltid klippa Malte själv, och då med sax. Men sax gör det lite ojämnare så jag slog till på en proffsig trimmer. Det sved i plånboken kan man säga! 2195 kronor kostade trimmern som är från MOSER. Men att gå till hundfrisören kostar skjortan så det tjänar jag in ganska snabbt.  

Trimmern var riktigt bra tycker jag! Men man fick bara till en 3 mm skär, vilken är perfekt för pälsen på magen men alldeles för kort för resten tycker jag. Så jag tog en kam och hade under trimmern hela tiden. 
Före


Efter

Jag vet att det inte syns så stor skillnad på bilderna. Men jag var bara tvungen att ta den första som före-bild ändå för han ser så himla go ut där tycker jag! Får hoppas nu att Malte känner sig lite mer avkyld än innan och inte hyperventilerar lite mycket som han gjort de senaste dagarna.

Natural

Hann inte sminka mig speciellt mycket innan jag och mamma skulle fara iväg till IKEA och andra affärer. Kanske blir en uppdatering ikväll.

Ansikte:
- Jane Iredale Amazing Base - Warm Silk
- Jane Iredale Amazing Base - Amber
- ELF Studio Warm Bronzer
- Nars Blush - Orgasm

Ögon:
- MUS Eyepencil - Vanilla
- Jane Iredale Eye Highlighter Pencil - Highlighter
- ELF Studio Eyebrow Treat & Tame - Dark

Läppar:
- MAC Lip Pencil - Mouthoff
- MAC Lipglass - Perennial High Style (LE)Vi hade i alla fall tur med vädret

Vilket underbart väder det har varit idag! Min första bikinidag. Kände att solen brände på ordentligt, så jädra gött. Malte tyckte nog att det var lite för varmt bara tror jag, han har hyperventilerat en del. Kan också vara för att han sprungit runt på gården som en tok!
Skulle egentligen åkt in och tittat på Göteborgsvarvet idag. Men nästa vecka = tentavecka på Chalmers, så det blev att bli hemma istället och idag har jag faktiskt pluggat. Lika frustrerad som vanligt, men jag har suttit vid böckerna ändå. Duktigt?

Nu tänkte jag peela mig med min egengjorda ansiktsskrubb innan jag går och lägger mig. Har du provat den än? Om inte, gör det! Den är underbar. How-to finns på bloggen eller här.
Min underbara lillasyster Cornelia


Bonne nuit. Bisous, Lisa

Torrschampo

Det senaste året har det varit väldigt mycket snack om olika torrschampon. Kanske för att luggen inne? När jag hade hellugg för två år sen tvättade jag bara luggen ibland, men en mycket smartare lösning är att använda torrschampo mellan tvättarna. 

Jag vet att det är många som är störtförtjusta i dust it från schwarzkopf. Det är en bra volymprodukt, men jag själv tycker att det suger som torrschampo. Jag klarar inte av att använda det! Min hårbotten har aldrig kännts så smutsig som när jag använt det, och jag tycker att av torrschampo ska man inte känna sig smutsigare.
Förra veckan var jag på kicks och frågade personalen vilket torrschampo de tyckte var bäst. De sa att de var helt kära i Styling Powder från Björn Axén. Det märks inte att det är ett puder eftersom man sprayar på det, men namnet tyder ju på att det är något sorts puder. Jag måste säga att jag också är helt kär i det! Det är helt enkelt svinbra. Styling powder fungerar också som en volymprodukt så som dust it gör. När jag gick till Åhléns för att köpa flaskan (heja medlemspoäng) hade de satt upp en sida från amelia vid torrschampona. Där hade Styling Powder fått bäst i test! Jag köpte en liten flaska (innehåller 80 ml) och den kostade 70 kr. 
Björn Axén

Lucky Number

Det här nagellacket fick jag i julklapp, och sedan dess har jag använt det varenda dag. Tills jag köpte Vintage Mint från Isadora, då har jag växlat lite mellan dem två. Färgen är helt underbar tycker jag. En metallicblandning mellan rosa, lila och silver. Så den kan ändra färg lite beroende på vilket ljus det är i. 
Lucky number heter lacket och kommer från MAC. Det kostar runt 130 kronor och går att köpa på bland annat Åhléns i Göteborg.

Försiktigt glitter

Det är lördag idag och jag ska iväg och titta på Göteborgsvarvet senare tänkte jag. Tänk alla dessa människor som kan tänka sig att springa ett halvt maraton. Jag hade planer på att springa varvet för några år sen men nu ligger det inte ens i min tankekarta. Det är alldeles för tråkigt att springa. Åtminstone så himla länge! Då gör jag hellre något annat, yoga t.ex.

Eftersom det som sagt är lördag fick det bli lite glitter som eyeliner, vilken knappt syns på bilderna tyvärr. Men det finns där!
Antiskte:
- Jane Iredale Amazing Base - Warm Silk
- Jane Iredale Circle\Delete 1
- ELF Studio Warm Bronzer
- Nars Blush - Orgasm

Ögon:
- Jane Iredale Eye gloss - Peach Silk
- 88 Metal Mania Palette - [1,6], [8,1]
- ELF Cream Eyeliner - Coffee
- Sparkle & Fade Dazzle Dust
- MUS Eyepencil - Vanilla
- L'Oreal Telescopic Mascara

Läppar:
- MAC Lipglass - Perennial High Style (LE)


Bisous, Lisa

ghd color collection

Alla som någonsin rört en plattång vet väl att ghd är kungen av stylingjärn. Årets limited edition kollektion kan du läsa om mer här och med den får man förutom ett stylingjärn även en värmereistent väska och en snygg svart box. 

Jag är riktigt sugen på att köpa en. Främst för att jag börjat locka mitt hår ganska ofta, det är ju alltid bra med en plattång och locktång i ett! Den lila känner jag mig mest sugen på. Vilken vill du ha?

Gör din egen ansiktspeeling!

Jag använder alltid dermalogica som min hudvårdsserie. Det kan bli lite dyrt i längden om man ska köpa allting därifrån hela tiden. Hittade ett sätt på nätet som man kan göra en egen ansiktspeeling på. Provade detta häromdagen och jag blev len som en babyrumpa! Så jag tänkte dela med av denna underbara och billiga peelingen.
Här finns även en video på hur man gör den.
Du behöver:
- 3 msk olivolja
- 2 msk flytande honung
- 1¼ dl socker

Rör ihop allting i en glas- eller plastburk. Färdigt! Du behöver ungefär 1 tsk-1 msk av peelingen till hela ansiktet. Sen kan du förvara den på något mörkt svalt utrymme. Jag har inte testat att använda den på kroppen än, men jag anar att den är super där också!
Jag vet att den ser lite läskig ut, men bli inte rädd för utseendet!
Bisous, Lisa

Vintage Mint

Tidigt i våras bestämde jag mig för att jag skulle köpa ett mintgrönt nagellack. På Puritys blogg hade hon swatchat flera gröna nagellack hon hade och då fastnade jag för Peppermint Patti från MAC. Men jag hittade ju såklart inte den när jag gick till MAC. Det kanske var en Limited Edition..? Lite senare gjorde hon en jämförelse mellan Peppermint Patti och Vintage Mint från Isadora. Jag såg knappt någon skillnad! Så jag sprang och köpte det istället. Mycket bättre i pris dessutom. 
Så här ser det ut:
Läste också någonstans att när det kom ut i affären tog det slut överallt på bara några dagar. 
Bra jobbat Isadora!

Le Pain Francais

Nu har jag varit och fikat på Le Pain Francais med Michelle. De har gjort det riktigt fint där inne på Vallgatan! I alla andra Le Pain Francais har de samma tapet (vad jag vet iaf) vilken jag iofs tycker är grymt snygg. Men den här lokalen var inredd väldigt annorlunda. Gå dit och titta om du inte varit där vettja! Riktigt härligt när det är varmt också så att man kan sitta ute.

Dagens

Nu ska jag iväg och äta frukost med Michelle på nya Le Pain Francais på Vallgatan. Ska bli kul att träffa henne, och gott! Så här blev sminket idag:Ansikte:
- Jane Iredale PurePressed - Warm Silk
- ELF Studio Warm Bronzer
- Jane Iredale In Touch Cream Blush - Clarity
- Jane Iredale PureMatte

Ögon:
- MAC Paint Pot - Rubanesque
- 88 Metal Mania Palette - [7,4], [8,1]
- MAC Eye Shadow - Birds & Berries (LE)
- ELF Studio Eye Transformer (den guldiga)
- MUS Eyepencil - Vanilla
- ELF Studio Eyebrow Treat & Tame - Dark

Läppar:
- Lancôme Juicy Tubes - Swing Pink


Utlottning på Lindas sminkblogg

Just nu pågår en utlottning av en somrig goodiebag på Lindas sminkblogg (som jag är med i såklart). Linda är en tjej som jobbar som make up artist hos make up store och bloggar om smink för veckorevyn. Jag tycker att hennes blogg är grymt bra, besöker den flera gånger om dagen!

 

 


Pureology

Pureology är en hårserie jag lärde känna ganska nyss. Deras produkter innehåller 100% vegetabiliska ämnen och är därmed otroligt skonsamt för färgat hår. Jag anser att dessa produkter verkligen håller vad dem lovar och tar väl hand om mitt färgade hår. Produkterna är extremt dryga, och med tanke på priserna är väl det för väl!
Jag kan varmt rekommendera pureology, speciellt som sagt till er med färgat hår. De har åtminstone det bästa schampot och balsamet jag provat!
Det säljs hos utvalda hårsalonger men jag brukar faktiskt beställa alla mina hårprodukter på nätet därför att det är så himla mycket billigare. Om du beställer från feelunique tar det ungefär 2-3 veckor innan dina varor är framme, och det bästa: det är gratis frakt! 
Jag använder produkter för skadat hår (gröna flaskor),
medan mamma använder för att få mer volym (rosa)

Korallrost

Sommarvärmen håller i så jag bestämde mig för en sminkning med korallbas idag. 

Ansikte:
- Jane Iredale Amazing Base - Warm Silk
- Jane Iredale Circle\Delete 1
- ELF Studio - Warm Bronzer
- NARS Blush - Orgasm

Ögon:
- MAC Paint Pot - Coral crepe (LE)
- Coastal Scents - 88 Metal Mania Palette [5,3], [5,4], [6,6]
- MAC Eyeshadow - Shroom
- ELF Cream Eyeliner - Coffee
- ELF Studio Eyebrow Treat & Tame - Dark

Läppar:
- Lancôme Juicy Tubes - Swing Pink (LE)

Dagens

Kände för att vara lite romantisk idag i det fina vädret. Så det fick bli en rosa sminkning idag med en eyeliner-vinge. Använde mig såklart av min nya goding Metal Mania från Coastal Scents. Det måste vara de bästa 21.21 dollar jag någonsin spenderat.

Ögon:
- MAC Paint pot - Fresco rose
- 88 Metal Mania Palette
- Jane Iredale Liquid Eyeliner - Black
- L'Oreal Telescopic Mascara


Bisous, Lisa

Tårtavslutning

Idag var det första riktiga sommardagen på året. Har kännt mig så lycklig att jag nästan brustit ut i gråt för att det inte alltid kommer vara så här fint väder. Tog ut Malte på en promenad vid 8-tiden och då var det 18 grader! Var bara tvungen att gå barbent till skolan och det var nästan så jag kände mig instängd i mina converse.
Malin njuter av LANA i solen 
Om 13 dagar kommer grabbarna grus hem. Tre bruna och en svart vad jag hört. Gick därför och köpte en brus-spray som ska vara så himla bra. Det är något nytt med den som inte ska ge den tydliga brus-lukten och så ska den ge ett jämt resultat. Mamma fick spraya mig förut och nu 1 timme senare måste jag säga att jag hittils är riktigt nöjd. Den känns inte speciellt kladdig och jag känner ingen brus-odör. Helt underbart! Får återkomma en annan dag om resultatet.

Tårtavslutning var det. Idag fick vi TM1 träffa TM2 och äta tårta tillsammans medan vi lyssnade på ett tal om pi. Mycket goda tårtor (jag smakade på allihop såklart), tog mig även en andra omgång innan tårtorna rullades iväg mot lärarrummet.
Kul att se lite TM2or. Konstaterade att av de som var där kände jag endast igen 5 studenter, då menar jag verkligen känna igen. Sån samhörighet har vi på Teknisk Matematik, bättring ska det bli på det hoppas jag!
 
Bonne nuit. Bisous, Lisa

RSS 2.0