Vego: Chili sin Carne
Har kommit in i en vegetarisk period. Lär bli annorlunda när min boyfriend kommer hem om 9 dagar kan jag tro. Men än så länge: heja non-kött!
4 portioner
4 portioner
- 800 g kokta valfria bönor
- 1 gul lök
- 3 viktlöksklyftor
- 2 paprikor, valfri färg
- Olja
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk sambal oelek
- några skvättar rödvinsvinäger
- salt och peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar. Fräs lök och parika i olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, vatten buljongtärning och kryddor (inkl vinägern). Låt allt koka ca 10 minuter. Lägg i bönorna och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och/eller nachochips.
Receptet fick jag från Stadiums medlemstidning, men med lite ändringar. Smalik vegomåltid!
Kommentarer
Trackback